P R O T O K O L L

fra ordinær generalforsamling 2011 i Skauen borettslag

Avholdt: 19. Mai 2011 kl. 18.00 Sted: Tonsenhagen skoles aula

--- oo0oo ---

Sak 1: Konstituering

 

1.1 Valg av møteleder

Som møteleder ble valgt: Arve Breen

1.2 Valg av sekretær

Som sekretær ble valgt: Arve Breen

1.3 Valg av 2 andelseiere til å undertegne protokollen sammen med møtelederen

Valgt ble: Olinn S. Levy & Ann Katrin Hetsch

1.4 Opplysning om antall møtende med stemmerett og antall fullmakter

Antall fremmøtte med stemmerett: 33

Antall fremlagte fullmakter: 3

Totalt: 36

1.5 Godkjenning av innkalling

Vedtak: Godkjent

1.6 Godkjenning av saksliste

Vedtak: Godkjent

Sak 2: Godkjenning av årsoppgjøret

 

2.1 Godkjenning av årsmelding fra styret

Styrets årsmelding ble referert.

Vedtak: Godkjent

2.2 Godkjenning av årsregnskapet

Årsregnskap for 2010 ble gjennomgått.

Vedtak: Borettslagets resultatregnskap som viser et overskudd

på kr 462.465,- ble godkjent.

Sak 3: Budsjett 2011

 

Styrets budsjett for 2011 ble gjennomgått

Vedtak: Tatt til etterretning

Sak 4: Godtgjørelse til styret

 

Vedtak: Kr. 208.000,- ble godkjent

Sak 5: Andre saker

 

5.1 Retningslinjer grøntarealer

"Hei

Vi vil gjerne melde inn følgende sak til generalforsamlingen:

Sak til generalforsamlingen 2011

I 2009 vedtok generalforsamlingen retningslinjer for grøntarealene. Siden

det har gått to år, er det ønskelig at styret gir en vurdering av hvordan retningslinjene fungerer for styret selv og for borettslaget."

Sigrid Thorbjørnsen og Marietto Lobo"

Svar fra styret:

 

Styret opplever ikke retningslinjene som problematiske. Det første året retningslinjene ble tatt i bruk var det lav aktivitet i forhold til grøntarealene. Dette grunnet vaktmesters bortgang.

I 2009 kom det frem ønske fra beboere i blokk 139-141. De ønsket utbedring av beplantningen rundt blokken. Styret gikk i 2010 til innkjøp av diverse planter i trå med retningslinjene og deltagende beboeres ønsker. Det ble kjøpt inn planter til garasjeveggen bak 52-56 samt noen frukttrær.

Begge disse tiltakene var en avtale med Gaia arkitekter og Husbanken fra tidlig 2009, hvor husbanken finansierte 50 % av hele beplantningen.

Styret satt i gang opparbeidelse av bed for de blokkene som ikke hadde

dette, og for de som ikke meldte inn ønske om å utbedre mangelen selv.

Det kommer få ønsker fra beboerne. Det er vanskelig for styret å gi en vurdering av hvordan retningslinjenes funksjonalitet oppleves for alle beboere.

Vedtak: Tatt til orientering.

5.2 Endring av Retningslinjer for grøntområdet

"Til styret i Skauen borettslag Mitt forslag for behandling på generalforsamling 19. mai blir da følgende: Jeg foreslår en endring i "Retningslinjer for grøntområdet". I korte trekk går forslaget ut på å gjøre retningslinjene tydeligere på at de omfatter mer enn trær, beplantning og inngangsparter og en tydeligere presisering av at arbeidet som omfattes av retningslinjene skal ivareta behovet for god funksjonalitet og estetikk. Bakgrunnen for forslaget mitt er at jeg mener det av og til velges løsninger som ikke ivaretar den visuelle helheten i borettslaget. Et eksempel er figurer og lykter i bedene på øvre rekke. Videre er det noen steder bed-kanting av tre, mens andre steder av stein. Enkelte steder har vi gjerder som ikke

passer inn i helheten. Beplantningen enkelte steder virker også litt tilfeldig

og mangler helhet. Det kan virke som at enkeltinitiativ i stor grad blir gjennomført uten at det gjøres en helhetlig vurdering av hvordan det vil påvirke det visuelle uttrykket totalt sett. Forslaget mitt om å endre retningslinjene bunner i et ønske om at vi bør forsøke å bruke felles økonomiske midler til å oppnå et best mulig estetisk helhetsinntrykk kombinert med praktiske løsninger som skal dekke mange behov. Forslag til endring av "Retningslinjer for grøntområdet": Generelt foreslår jeg at betegnelsen "grøntområdet" endres til "fellesområder". Foreslår at pkt 2 suppleres med følgende setning: Retningslinjene omfatter dermed trær, beplantning og bed, sittegrupper, lekeområder, gjerder,

hekker, søppelbøtter og plassering av containere for papir og glass,

utebelysning og ellers alt visuelt og praktisk som berører fellesskapet. Jeg foreslår et nytt punkt 4: Helhetsvurdering Det skal alltid gjøres en helhetlig vurdering av fellesområdet når endringer planlegges. Helhetsvurderingen skal omfatte funksjonalitet, estetikk, økonomi, varighet, vedlikehold etc. Endringer skal i så stor grad som mulig vise respekt for opprinnelig byggestil og borettslagets egenart. De gjeldende punktene "4.Trær", "5. Inngangspartier" og "6. Ansvarforhold" kan gjerne forskyves og beholdes som utdypende punkter for spørsmål vedr trær, inngangspartier og ansvarsforhold.

Med vennlig hilsen Kristin Rosmo Selvbyggerveien 137 0591 OSLO

Styrets innstilling:

 

Styret har ingen innsigelser til forslaget. Styret ber generalforsamlingen om å avgjøre saken ved avstemning.

Vedtak: Revidert forslag (med endringer) vedtatt.

5.3 Utvidelse av kjellerboder

"Forslag til vedtak generalforsamling Skauen Borettslag 2011

Utvidelse av kjellerboder der det går.

I kjelleren i begge endene på blokkene er det mulig å enkelt utvide noen av kjellerbodene ved å flytte boddør og litt vegg 90 grader - se vedlagte

tegning. Plassen som utvidelsen benytter brukes ikke til noe annet - det er jo

ikke tillatt å oppbevare private ting i kjellergangene.

Det vil medføre en liten forskjell i størrelsen på kjellerbodene, men det er jo allerede forskjell på størrelsen både på kjeller- og loftsboder.

Hvis noen har to boder ved siden av hverandre der det er mulig å endre pga sammenslått 3-roms og 1-roms blir ny vegg forskjøvet tilsvarende med tanke på skissert endring i vedlagte tegning.

Alle kostnader til foreslåtte endring vil bekostes av den enkelte bodeier.

Anne Cecilie Jarklev og Bjørnar Olsen

Selvbyggerveien 40"

Styrets innstilling:

 

Styret stiller seg positiv til forslaget med følgende forbehold. Borettslaget må få tilgang til arealene for å kunne foreta eventuelle utbedringer og oppgraderinger. Dette kan eksempelvis være utbedring/vedlikehold av vannrør, el føringer etc.

Vedtak: Vedtatt med følgende modifikasjon: De som ønsker endringer i sin bod må innhente godkjennelse fra styret og berørte naboer.

Sak 6: Valg

 

Følgende styremedlemmer stod på valg:

Tore Kollerud

Odd Jarle Jekt vik Larsen

Rune Gulbrandsen

Gunnar Gunnarsen (vara)

Olinn Sandnes Levi (vara)

Gunn Jorunn Grasbakken (vara)

6.1 Valg av leder:

Valgt ble: Tore Kollerud

6.2 Valg av styremedlemmer:

Valgt ble: Odd Jarle J. Larsen

Tonje Gundersen

Ann Katrin H. Hetsch

6.3 Valg av varamedlemmer:

Valgt ble: Olinn Sandnes Levi

Gunnar Gunnarsen

Bodil Tennås Rimstad

Etter generalforsamlingen fikk styret følgende sammensetning:

 

Navn: Adresse:

Leder Tore Kollerud Selvbyggerveien 46, 0591 Oslo

Odd Jarle J. Larsen Selvbyggerveien 60, 0591 Oslo

Tonje Gundersen Selvbyggerveien 46, 0591 Oslo

Anne Cecilie Jarklev Selvbyggerveien 141, 0591 Oslo

Ann Katrin H. Hetsch Selvbyggerveien 56, 0591 Oslo

Varamedlemmer:

Navn: Adresse:

Olinn Sandnes Levy Selvbyggerveien 58, 0591 Oslo

Gunnar Gunnarsen Selvbyggerveien 129, 0591 Oslo

Bodil Tennås Rimstad Selvbyggerveien 58, 0591 Oslo

6.4 Valg av valgkomité

Valgt ble: Sigrid Thorbjørnsrud

Espen Thorud

Gisle Berge

Protokollen undertegnes av:

Olinn S. Levy /s/ Arve Breen /s/ Ann Kathrin Hetsch /s/

_______________________ ______________ _______________________

Valgt av generalforsamlingen Møteleder Valgt av generalforsamlingen
 
Retningslinjer fellesområder Retningslinjer for bevaring, vedlikehold og endring av grøntområdene i Skauen borettslag - til behandling på generalforsamlingen mai 2009 med endringer på generalforsamlingen den 19.05.2011. 1. Formål med retningslinjene 1.1. Å sikre at borettslaget har et trygt og attraktivt grøntområde. 1.2. Å sikre kontinuitet i bevaring, vedlikehold og endring av grøntområdene. 1.3. Å sikre gode beslutningsprosesser rundt forvaltningen av grøntområdene. 2. Hva er grøntområdene Grøntområdene er hele borettslagets uteområde med unntak av blokkene og garasjene. Retningslinjene omfatter dermed trær, beplantning og bed, sittegrupper, lekeområder, gjerder, hekker, søppelbøtter og plassering av containere for papir og glass, utebelysning og ellers alt visuelt og praktisk som berører fellesskapet. 3. Styrets informasjonsplikt Styret plikter å informere samtlige beboere på forhånd ved planer om vesentlige endringer av grøntområdene. Dette er spesielt viktig når det gjelder planting og felling av større trær. Informasjonen bør være konkret og med en begrunnelse for endringene. 4. Helhetsvurdering Det skal alltid gjøres en helhetlig vurdering av fellesområdet når endringer planlegges. Helhetsvurderingen skal omfatte funksjonalitet, estetikk, økonomi, varighet, vedlikehold etc. Endringer skal i så stor grad som mulig vise respekt for opprinnelig byggestil og borettslagets egenart. 5. Trær Det skal alltid gjøres en helhetlig vurdering av hele grøntområdet når trær plantes eller felles, med tanke på det visuelle og på praktiske forhold. Trærne er en vesentlig del av borettslagets visuelle uttrykk. De større trærne utgjør en viktig del av nærmiljøet/grøntarealet i randsonen mellom blokkbebyggelse og skog. I prinsippet vil enhver større endring av dette miljøet, særlig felling av trær, på ulikt vis berøre samtlige beboere. 5.1. Planting Borettslaget skal primært plante trær som er naturlige i norsk flora som f. eks. furu, gran, alm, eik, ask, rogn, osp, lind, bøk, einer, lønn og frukttrær. Det skal ikke plantes giftige trær og busker, eller trær som man på plantetidspunktet vet fremkaller allergi. Det er viktig å ta hensyn til at trær som vil bli høye og brede kan komme til å bli til sjenanse for beboere. Trærne bør plantes slik at de ikke i vesentlig grad endrer lysforhold for nærliggende leiligheter. Dersom beboere ønsker at det skal plantes trær må de søke skriftlig til styret med en begrunnelse. Det gjelder også busker utenom inngangspartiene. 5.2. Vedlikehold Vedlikehold av trær inngår i vaktmesterens oppgaver. - Det innebærer beskjæring og tynning av frukttrær og andre mindre trær. - Vaktmester eller styret leier etter behov hjelp utenfra ved større oppgaver. - Trær som viser tegn til sykdom eller annen svekkelse bør sjekkes jevnlig. - Samme firma skal ikke brukes både til sjekk av råte/sykdom og til eventuell felling. 5.3 Felling Friske trær skal i utgangspunktet ikke felles. Trær kan felles hvis de utgjør en fare for beboere eller for borettslagets bygninger. I tillegg kan trær som viser åpenbart varige sykdomstegn eller åpenbar alderssvekkelse felles. At et tre hindrer utsikt, skygger og/eller er til sjenanse grunnet allergi er ikke i seg selv grunn nok til å felle det. Det må også tas hensyn til at et tre ikke kun har betydning for den nærmeste blokken. Beboere som ønsker at et tre skal beskjæres eller felles må sende en skriftlig søknad til styret der en oppgir hvorfor treet/grener ønskes fjernet. For å sikre en helhetlig forvaltning av borettslagets grøntområde tar styret inn søknader og behandler disse samlet én gang i året (januar). Styret skal i løpet av våren foreta befaring og ta stilling til planting og felling i henhold til gjeldende retningslinjer. 6. Inngangspartier Inngangspartiene foran blokkene skal være velstelte. 6.1. Planting Hva som skal plantes på våren avgjøres av beboerne i hver oppgang på fellesdugnaden hver vår. Styret skal informere om gjeldende regler for beplantning i innkallingen til den årlige dugnaden. Der skal det også opplyses om hvor mye penger hver oppgang kan bruke til innkjøp av blomster/planter, og når og hvor pengene kan hentes. Hvis en oppgang ikke har stelt inngangspartiet innen 31. mai et år, vil en standardbeplantning bli foretatt av styret ved vaktmester. Denne beplantningen forventes da å stå noen år. Eventuell planting i krukker er beboere i hver oppgang selv ansvarlige for. 6.2. Vedlikehold Beboerne i hver oppgang har ansvar for vanning av bed og krukker de selv har plantet. Vaktmester skal klippe småplenene rundt blokkene. Sittegrupper og sandkasser vedlikeholdes av styret ved vaktmester. 7. Ansvarsforhold Det forventes at andelshavere er kjent med grøntområdene ved kjøp av leilighet i borettslaget. Vaktmester har hovedansvaret for vedlikehold av grøntområdene. Styret er ansvarlig for å følge opp vaktmesterens arbeid. Styret må ta hensyn til infrastruktur, også under bakken som rør og kabler med mer, og til kommunale 
reguleringsplaner for området.